GAKSİTAL….

22 Eyl

gaksital

Son günlerde gözde dizim Gaksital. Acayip bir dizi. Her bölüm sonunu vaaaay, oooo nidaları içerisinde bitiriyorum. Bir saatin nasıl geçtiğini hiç anlamıyorum. Karakterlere bayılıyorum zaten. Tabii kadın oyuncular da iyi ama namcalarımız bir şahane.

Olaylar Japon işgali altındaki Kore’de geçiyor. Lee Gang-to aslında safkan Joseon’lu olmakla beraber, sefil hayata dayanamayarak çalışmış etmiş kendini Japon polisi olarak kabul ettirmiş. Ortaya çıkan maskeli halk kahramanı Gaksital işleri bozuyor. Ama bir türlü Japon polisi tarafından (başta Lee Gang-to olmak üzere) yakalanamıyor. Dizinin sonuna kadar tüm karakterleri çileden çıkarken görüyoruz…

 

Joo Won (Lee Gang-to rolünde)

vlcsnap-2012-08-30-23h17m10s192vlcsnap-2012-09-01-15h59m29s172vlcsnap-2012-09-01-15h59m47s87

Bu diziyle Kore’deki pek çok kadın oyuncu Joo Won ile çalışmak istediğini açıklamış. Adamın önceki oynadığı iki dizi de (Baker King Kim Tak-goo, Ojakgyo Brothers) çok tutmuştu, hatta şöyle söyleyeyim: %50 ve %40 reyting aldılar. Kendisini Baker King, Kim Tak-goo’nun kötü adamı olarak izlemiştik hatırlarsınız. Orada da nispeten etkileyiciydi ama Gaksital’de devleşmiş resmen. O nasıl kızgınlıktan çıldırmadır? Ve iki dakika sonra o nasıl ailesine merhamet gösterisidir? Kısacası bu çocukta her şey bir arada.

Çok arada sırada oluyor ama, Joo Won Lee Gang-to rolünde sahneye adımını atar atmaz ben de ekran karşısında değil de oradaki masalardan birinde oturuyormuşum gibi hissediyorum. Şarkımız gelsin:

 
Hastasıyız.

Joo Won’un önceden söylediği şarkılar için buraya ve şuraya ve oraya bakabilirsiniz. Karizma kelimesinin vücut bulmuş hali.

 

Park Ki-woong  (Kimura Shunji rolünde)

shunji sonseng

Fındık gözlü, erkek güzeli bu. Gang-to’nun arkadaşı.

Shunji dizinin başlarında o kadar tatlı, sevimli, daha kelime bulamıyorum, resmen pamuk gibi biriydi. Bu saçlarına bi bakınca zaten moda giriveriyorsun. Şu an dizinin ortalarındayım ve Shunji’nin öfkesi Gang-to’nunkini çoktan geçti. Doğrusu bu kadarını kesinlikle beklemiyordum. Rolün hakkını veriyor. Gerçi öfkeli Shunji yerine pamuk gibi olanı bin kez tercih ederim…

vlcsnap-2012-09-01-19h37m52s121

Ayrıca boyu da neyseki 1.81, bu sayede 1.85’lik Joo Won’un yanında cüce gibi durmuyor. (Tak-goo ne fenaydı zavallım hahah)

Kısacası bu adam da çok karizmatik.

 

Shin Hyun-joon (Lee Gang-to’nun abisi rolünde)

gang to hyung

Jüri özel ödülü gündüzleri deli divane bir adamken geceleri bir halk kahramanına dönüşen ajussimize gitsin. Keşke o deli hallerini hala izleyebilsek.

 

  • Dizinin esas kızını Hong Gil-dong’daki kıza benzetiyorum biraz, hem o da geyik gözlü, hem de salak gibi bir şeyi tutturması o kızın aynısı, bir de ikisi de halk kahramanının sevdiği kızlar neticede. Evet, yine kavuşsunlar diye deli deli beklemelerdeyim.
  • Son olarak. Temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan meşhur olay:

flashback

Şimdilik bu kadar. Bir hafta içinde diziyi bitirince yine konuşuruz. İzleyin efem.

Yorum bırakın